Od kilku lat babeczki to niekwestionowany trend w branży weselnej. Na zastąpienie tortu kolorowymi muffinami decyduje się coraz więcej par.
Robią to z kilku powodów. Po pierwsze – babeczki eliminują problem krojenia i dzielenia tortu na porcje, po drugie – nawet po kilkunastu godzinach wyglądają estetycznie i można je wręczyć gościom do domu na koniec wesela, po trzecie – są bajecznie kolorowe, budzą miłe skojarzenia i są przepyszne!
Zapytaliśmy nasze Panie młode czemu warto wybrać nowoczesność przeszłości i tradycji i oto są ich odpowiedzi:
Muffiny najlepiej prezentują się ułożone piętrowo na szklanej paterze, jednak całkiem dobrze spisują się także w charakterze podstawek pod winietki.
Oto kilka propozycji na piętrowy ślubny „tort” z muffinek wybranych przez ekipę “Happy Day” oceńcie sami czy bardziej wolicie tort weselny czy babeczki?